Sms-grappen op hoog niveau die je zeker laten lachen!

Ben je een beruchte grappenmaker? En sta je altijd paraat om je vrienden en familie stevig in het ootje te nemen? Of ben je juist een van die types die altijd de pineut is als je vrienden een doelwit nodig hebben voor een goeie grap? Tijd voor wraak dan! Hier zijn de grappigste, meest hilarische en soms ronduit wrede telefoon grappen via SMS!

Foppen op hoog niveau: de beste anonieme sms-grappen!

Sms-grap

Ook de kunst van grappenmaken ontkomt niet aan de vooruitgang. Dat heeft zeker te maken met de opkomst van technologie, die eindeloze mogelijkheden met zich meebracht voor slimme, slinkse en op je smartphone gebaseerde grappen. Zeg hallo tegen sms-grappen!

Een van de beste dingen aan een sms-grap? Dat je hem eindeloos kunt uitspinnen: zeker als je langzaam begint. Op die manier kun je een hersenkrakend niveau van absurdisme bereiken voordat je slachtoffer doorheeft dat-ie genadeloos voor de gek wordt gehouden. Wees dus strategisch over het hele gebeuren.

Hoe verstuur je een anonieme sms-grap?

Een grap valt dood als het potentiële slachtoffer meteen doorheeft wie de grappenmaker is. Anonimiteit is de sleutel als je iemand er succesvol in wil luizen met een sms-berichtje. In deze alinea leggen we stap voor stap uit hoe je de ultieme stunt anoniem verstuurt, zodat je kunt gaan smullen van je sms grap.

 1. Ga naar onze homepagina, vul het telefoonnummer van je doelwit in en schrijf je sms. Check altijd of het groene icoontje zichtbaar is, zodat je zeker weet dat het nummer klopt.
 2. Ben je klaar met schrijven? Kies dan een fictieve naam uit de lijst met nepafzenders en klik simpelweg op 'send'. Je berichtje wordt binnen een paar seconden geleverd!
 3. Wil je liever dat je sms op een andere datum en tijdstip wordt verstuurd? Dat kan! Selecteer de gewenste datum en tijdstip en je sms wordt in de wachtrij gezet om verstuurd te worden wanneer jij dat wil.
 4. Je ontvangt altijd een verzendbevestiging als je sms succesvol is aangekomen. Het beste nieuws? Je kunt zoveel sms-grappen versturen als je wilt. Goed om te weten als er een kleine sadist in je schuilt!
Stuur nu je anonieme sms

Ideeën voor sms-grappen

Hier zijn wat eenvoudige sms-grappen die altijd werken!

 • Moet je vriend elke dag vroeg uit de veren voor zijn krantenwijk? Stuur dan zoiets: 'We hebben klachten ontvangen over kranten die niet bezorgd zijn. Dit kan echt niet, neem zo snel mogelijk contact met ons op.'
 • Is je zus een echte roddeltante? En lijken haar WhatsApp-groepen op kippenhokken vol stiekeme, geniepige kippen? Probeer dit: 'Een nieuw virus dat vooral circuleert op WhatsApp verstuurt al je privéberichten naar al je contacten.'
 • Deed je broer er superlang over om zijn rijbewijs te halen? Tijd om hem te laten trillen van de zenuwen! Stuur hem het volgende: 'Door een technische storing in onze systemen is je rijbewijs ongeldig verklaard. Neem zo snel mogelijk contact op om je examen opnieuw af te laten nemen.'
 • Zijn je ouders gestrest door een verhuizing? Stuur dan zoiets: 'Beste mijnheer/mevrouw, de verhuiswagen zal rond 14.00 uur aankomen op ...(nepadres en nepstad).'

Meer ideetjes nodig? Lees verder in ons beste sms-grappen artikel!

Hilarische sms-grappen

Wil je iemand van de wijs brengen met een hilarische telefoon grap? Ze in een totale staat van verwarring achterlaten? Raak dan geïnspireerd door de volgende grappen en grollen. Ze zijn waanzinnig grappig als je het slim speelt.

 • Heb je licht overbeschermende ouders? Die je altijd waarschuwen voor drugs en alcohol? Natuurlijk begrijpen we dat ze bezorgd zijn, maar tegelijkertijd is het supergrappig om met die bezorgdheid te spelen. Verstuur je moeder deze sms: 'Ik heb twee gram voor veertig euro. Koopje, toch?!' en vervolg met: 'Sorry, dat was niet voor jou bedoeld, mam!'. Reageer vaag als ze je gaat overspoelen met vragen en zorgen. Maar stop voordat ze een zenuwtoeval krijgt. Vanzelfsprekend.
 • Wacht totdat iemand je sms't en doe vervolgens net alsof je ze niet kent. Maak veelvuldig gebruik van: 'Wie is dit?', 'Ik heb geen idee wie je bent', 'Volgens mij heb je de verkeerde te pakken', 'Sorry, maar ik ga toch niet afspreken met een complete vreemde!' en 'Als je niet ophoudt met sms'en, bel ik de politie. Nu.'
 • Sms een van je collega's en laat hem maar raden welke vreselijke fout je hebt begaan. Begin met: 'OMG, ik ben zo ontslagen!' en bouw het verhaal langzaam maar zeker op.

Bijvoorbeeld:

Jij: Ik ben echt zo ontslagen.

Collega: Wat is er gebeurd?!

Jij: Ik had maar één taak en ik heb het helemaal verknald.

Collega: Wat heb je gedaan dan?

Jij: Ik wist dat ik het niet moest doen en ik deed het toch.

Collega: Wat, WAT?!

Jij: God, moet ik het de baas vertellen? Ik weet niet, dan word ik zeker ontslagen.

Collega: Vertel me dan wat er gebeurd is!

Jij: Misschien kan ik beter doen alsof er er niks van weet.

Collega: Ga je het me nou nog vertellen of wat?

Jij: Nah, ik kan het beter voor mezelf houden. Stukken veiliger. Fijn weekend, tot maandag!

Meer lachmateriaal nodig? Lees hier leuke grappen verder!

Lachen met songteksten

Songteksten zijn een weerspiegeling van ons dagelijks leven. Ze kunnen blijdschap en vrolijke tijden reflecteren, maar daar kom je op grapgebied waarschijnlijk niet ver mee. Verdriet, woede en gebroken harten: dat heb je nodig!

Heb je je lover wel eens een regel uit een typisch liefdesverdrietlied gestuurd? En toen, na de verblufte en zorgelijke reactie, de volgende regel erachteraan verzonden? Steeds vaker, totdat je doelwit ofwel in tranen was of simpelweg woedend door je nare en onpersoonlijke van uitmaken?

Probeer het maar eens, het is echt hilarisch! Hop daarna wel als de wiedeweerga naar de winkel voor bloemen, chocolaatjes of een sixpack bier. Zo'n vredesoffer zal nodig zijn. Natuurlijk kun je een songtekstgrap in elke situatie gebruiken, check gewoon de teksten van je favoriete nummers!

Wat voorbeelden om je op weg te helpen:

1. ‘Superficial’ van Ruth B

‘You’re really cute, I must admit

But I need something deeper than this…

This superficial love thing got me going crazy

Baby, if you want me, then you better need me

Cause I’m so done, not being your number one’

2. ‘Comfortably numb’ van Pink Floyd

‘I hear you’re feeling down

Well, I can ease your pain

Get on your feet again

Relax

I’ll need some information first

Just the basic facts

Can you show me where it hurts?’

3. ‘Torn’ van Natalie Imbruglia

‘Well, you couldn’t be that man that I adored

You don’t seem to know or seem to care what your heart is for

I don’t know him anymore

There’s nothing where he used to lie

Our conversation has run dry

That’s what’s going on

Nothing’s fine I’m torn’

4. ‘History’ van One Direction

‘You gotta help me

I’m losin’ my mind

Keep gettin’ the feeling

You wanna leave this all behind

Thought we were goin’ strong

I thought we were holdin’ on

Aren’t we?’

5. ‘Where did you sleep tonight’ van Nirvana

‘My girl, my girl

Don’t lie to me

Tell me where did you sleep last night?

In the pines, in the pines

Where the sun don’t ever shine

I would shiver the whole night through’

6. 'Zeg maar niets meer' van André Hazes

‘Zeg maar niets meer

Ik ga wel weg als je dat wilt

Zeg maar niets meer

Laat me maar gaan

Wees nu maar stil’

7. 'Ik leef niet meer voor jou' van Marco Borsato

‘Ik kan er niet meer tegen

En als je weg wilt gaan

Is dat alleen een zegen

Te vaak heb jij me laten zakken

Ik heb genoeg van al je makken

Je moet gewoon je spullen pakken'

Tip! Kies een liedje met veel vragen en kies een betreurenswaardig slachtoffer uit je contactenlijst om die vragen één voor één aan voor te leggen. Zeker de moeite waard!

Sms-grappen bij vrienden

Waar heb je vrienden voor als je ze niet af en toe genadeloos kan pesten en plagen? Ga ervoor, maak ze gek! Ze doen het vaak genoeg bij jou, toch? Het maakt niet uit of jij begint of dat je deze prank uithaalt als wraak. Jij kunt dit.

Wat voorbeelden en leuke sms-grappen voor vrienden:

 • Koopt je beste vriend continu spullen online? En heeft-ie een Ikea Billy gekocht of een ander enorm ding dat hij nooit in zijn kleine autootje kan proppen? Stuur hem dan deze grap: 'Hallo, met de bezorger. Het lijkt erop dat je niet thuis bent, dus ik zal het pakket naar het distributiecentrum brengen waar je het vanaf morgen af kunt halen.'
 • Een klassieker! Sms deze simpele woorden naar je vriend of vriendin: 'Het spijt me.' En ga dan over op absolute radiostilte. Een beetje wreed, maar altijd succesvol als het gaat om het kweken van een zenuwachtige, opgefokte ontvanger die zich wanhopig afvraagt wat er in hemelsnaam aan de hand is.
 • Sms dat er iets vreselijks is gebeurd in je appartement. Zeg dat je het niet via de telefoon kan vertellen, maar dat je helemaal in paniek bent en dat je vrienden zo snel mogelijk moeten komen. Eens kijken wie er als eerste opduikt!
 • Sms niks anders dan: 'Ik ben zo teleurgesteld, ik dacht dat we vrienden waren'. Zet je schrap voor een stortvloed aan vragen en bereid jezelf voor met wat vage antwoorden die net genoeg onthullen om geloofwaardig te blijven.
 • Schrijf een sms'je dat klinkt als een robot. Als je vrienden je sms'en, kopieer en plak je dit berichtje totdat ze compleet krankzinnig worden van frustratie. Voorbeeldje nodig? Tuurlijk: 'Fijn dat je contact op hebt genomen met ons anonieme-alcoholisten-programma. Elk uur verzenden we je een inspirerend bericht, zodat je gemotiveerd blijft. Daar zijn standaard sms-kosten aan verbonden. Antwoord met STOP als je geen updates meer wilt ontvangen.' Als je vrienden antwoorden met STOP, stuur je gewoon hetzelfde berichtje nog een keer. En nog een keer. En, vooruit, nog een keer.
 • Doe net alsof je je vriend niet herkent als hij je sms't. Als hij vraagt wie je bent, geef je een fictieve naam op en doe je net alsof je iemand anders bent. Om de zaak nog verwarrender te maken, verzin je een bizarre twist om hem de kluts volledig kwijt te laten raken. Zeg bijvoorbeeld dat je de persoon die hij wil sms'en (jij, dus) toevallig kent.
 • Er zijn talloze sms-lijsten op de planeet. Doe net alsof je er eentje van bent, bijvoorbeeld de lijst voor enthousiaste vissers of postzegelverzamelaars, en bombardeer je vriend elke paar uur met updates.

Zo, nu heb je hopelijk weer voldoende inspiratie voor allerlei pranks voor vrienden. Je kunt los.

Sms-grappen bij je vriend

Heb je een relatie? Dan herken je dit zeker. Het klinkt misschien suf, maar relaties kunnen saai en eentonig zijn. Die speciale vonk is weg en hoewel samen Netflixen op de bank best gezellig is, ontbreekt er iets. Iets spannends, iets waardoor je elkaar weer in een heel nieuw licht ziet.

Misschien kan een briljante grap ervoor zorgen dat je elkaar weer opmerkt!

 • Klassieker: sms je vriendin dat je de laatste tijd 'niet helemaal eerlijk' bent geweest. En dat je haar graag zo snel mogelijk wil spreken. Laat haar rennen naar je huis, waar je haar opwacht met een speciaal driegangendiner! Ze vergeeft je vast dat je zo'n ellendige grap hebt uitgehaald.
 • De nepzwangerschap. Ook een van de usual suspects, maar nog steeds erg bruikbaar als je een goedgelovig vriendje hebt. Doe net alsof je niet zo goed weet hoe je de boodschap moet brengen. Aarzel en twijfel een beetje. Vertel dan dat je een zwangerschapstest hebt gedaan en dat de uitslag positief is. Zit klaar met een fles wijn om te vieren dat het nog wel even duurt voordat jullie met koters moeten slepen.
 • Sms je vriend dat zijn ex heeft gevraagd of je zin hebt om samen wat te gaan drinken. Het laatste wat je vriendje wil is dat jullie dikke vriendinnen worden en verhalen gaan uitwisselen, natuurlijk. Stop wel op tijd, voordat hij in een boze bui zijn ex gaat bellen!
 • Heb je de schoonouders nog niet ontmoet? Sms je vriend dat je samen met zijn moeder een glaasje wijn drinkt op een terras. En dat het wel erg interessant is wat zij allemaal over zijn vorige vriendinnen te vertellen heeft. Sms het adres en laten we eens kijken hoe hard hij kan rennen! Zet zijn favoriete bier klaar als vredesoffer.
 • Sms je vriend alsof je je eigen vader bent. Vraag hem naar zijn toekomstplannen en of hij echt serieus is met jou. Ga een stapje verder en stel hem de vreemdste vragen die je kunt verzinnen en ontdek hoe ver hij gaat om jouw ouders te pleasen!
 • Stuur je vriendin een sms'je om haar succes te wensen met haar gesprek of tentamen die middag. Aangezien het berichtje compleet uit het niets verschijnt, zal ze zich waarschijnlijk paniekerig afvragen wat ze nu weer vergeten is.
 • De vage sms: schrijf dat je niet kan geloven dat hij je zo slecht heeft behandeld op dat feestje. Zeg dat je je vernederd voelt en dat je door die hele ervaring bent gaan twijfelen aan jullie relatie. Laat hem maar een beetje zenuwpezen!

Beste grap ooit

De beste grap in onze ogen? Net doen alsof je iemand hebt ingeschreven op een of andere belachelijke sms-dienst. Doe bijvoorbeeld alsof je een dienst bent voor dagelijkse horoscopen of voor feitjes over katten, kameleons, zebra's of welk ander dier dan ook. En stuur je slachtoffer een dergelijk sms'je:

 • Hi, welkom bij je dagelijkse dosis snoezige poezen! We zijn blij dat je alles wil weten over je snorrende, kleine vrienden. Dus laten we beginnen! Wist je dat katten hun oren 180 graden kunnen roteren? Ongelooflijk, toch! Stay tuned, over een uur ontvang je weer een nieuw, tof weetje!
 • Hi, bedankt voor je inschrijving voor Dagelijkse Astrologie. Vanaf morgen ontvang je dagelijks je gepersonaliseerde horoscoop. Word je rijk, word je ziek of zet je eindelijk je klauwen in die heerlijke man of vrouw waar je je zinnen op hebt gezet? Je ontdekt het morgen!

Om de grap nog grappiger te maken voeg je dit toe: 'Om je inschrijving ongedaan te maken, sms je STOP en wacht je op de bevestiging'. Natuurlijk stuur je die bevestiging nooit. Als ze eindelijk stoppen met STOP te sturen, heb jij je sms-bericht voor de volgende dag al klaar. Of voor het volgende uur, als je in een extra sadistische bui bent. Het maakt ze helemaal gek, gegarandeerd!

Als deze sms-grap je nog niet overtuigd heeft, probeer dan onze ultieme 1 april-grappen uit!

1 april-grappen

1 april komt eraan en dat betekent grappenalarm! Ben je benieuwd waarom sms-grappen beter werken dan de traditionele 1 april-grap? Kijk maar:

 • Op 1 april zijn mensen meer op hun hoede rondom anderen. Een goede grap via de telefoon? Die verwachten ze niet zo snel.
 • Als je niet gezegend bent met een pokerface, is er niets makkelijker dan een sms-grap. Want op die manier kan je slachtoffer je giechelende of rood aangelopen gezicht niet zien.
 • Scheetkussens of nepdrollen zijn grappen van snel voorbijgaande aard. Zo niet de sms-grap. Die kun je namelijk eindeloos rekken. En dat betekent dat de situatie ronduit waanzinnig kan worden, voordat iemand zich realiseert dat hij in de maling wordt genomen!

Wil je meer lezen over 1 april-grappen via sms? Lees over de beste 1 april grappen verder!

Stuur een sms!
Lees meer over sms'en