De ultieme grap? Een 1 april-sms-berichtje!

Ben je een professionele grappenmaker of een beetje een groentje? Geen zorgen, grappenmaken is simpel! En het is zelfs nog simpeler als je je mobieltje gebruikt. Je weet wel, dat ding dat je sowieso overal mee naartoe sleept. In dit artikel vertellen we je alles over anonieme grappen via sms. Dus zet je schrap en duik erin, want 1 april komt eraan!

Makkelijk fratsen uithalen: De ultieme 1 april-grappen!

Wat is 1 april?

1 april is een heilige dag voor grappenmakers om fratsen uit te halen en dat is het al sinds de Romeinen besloten dat ze ook wat wilden lachen tussen al dat vechten en overheersen door.

Ofzo, we hebben eerlijk gezegd geen idee waarom ze deze hilarische traditie zijn gestart, we weten alleen dat ze het min of meer deden toen ze Festival Hilaria in het leven riepen. Tijdens dat festival doken mensen massaal in de verkleedkisten en maakten ze iedereen in hun omgeving belachelijk. Het vond plaats rond het einde van maart en was bedoeld om de naderende equinox te vieren.

Inmiddels is er veel veranderd en tegenwoordig hebben we allerlei moderne, technologische snufjes waarmee we grappen en grollen kunnen uithalen. Zoals het mobieltje, dat we eerder noemden!

Wat is een 1 april-grap via sms?

Er valt veel te zeggen voor het sms'en van je listige grap. Wat overtuiging nodig? Komt-ie!

 • Het verrassingseffect: op 1 april zijn mensen gewoonlijk een beetje op hun hoede, wantrouwend naar alles en iedereen om hen heen. Ze verwachten dat je zout in de koffie doet, een enorme nepspin in hun bed legt of een scheetkussen op hun bureaustoel legt. Hoewel de resultaten hilarisch zijn, kun je het niveau van jouw briljante grappen nog een tikje omhoog schroeven met een sms-grap. Zeker wanneer je anoniem sms't en je slachtoffers geen idee hebben dat jij het bent en of de grap echt een grap is.
 • Pokerface? Niet nodig: omdat je aan de andere kant van de lijn zit, hoef je je gezicht niet in de plooi te houden tijdens de grap. Het maakt niet uit dat je niet gezegend bent met een uitgestreken pokerface. Of dat je geen idee hebt hoe je een act op kunt voeren. Er is niemand in de buurt die jouw ware identiteit kan onthullen, waardoor het supermakkelijk wordt om de ander voor de gek te houden.
 • Alle tijd van de wereld: het briljante aan sms-grappen is dat je ze behoorlijk kunt rekken. Een luchthoorn of een scheetkussen is vrij plat en deze grappen zijn binnen een mum van tijd voorbij. Als een windvlaag, zogezegd. Maar een sms-grap kan eindeloos doorgaan: als je je slachtoffer tot waanzin wil drijven, tenminste. Een sms-grap vraagt ook meer vernuft, dus het is een fantastische manier om je creativiteit de vrije loop te laten!
 • Het kan uit de hand lopen: de gekte die je kunt bereiken met een slim uitgevoerde sms-grap is ongelooflijk. De situatie kan ronduit absurd worden voordat mensen eindelijk doorhebben dat ze beet worden genomen. Slimme tip? Ga er kalmpjes in en begin onschuldig. Laat het langzaam uit de hand lopen tot het compleet krankzinnig wordt!

Kortom, je hebt hier alle ingrediënten mee in handen om fratsen uit te halen op 1 april.

Stuur nu je anonieme sms

Hoe verzend je een anonieme sms-grap op 1 april?

Heb je geen idee hoe je iemand anoniem kunt sms'en? Geen zorgen. We helpen je met het hele proces. Hieronder vind je een stap-voor-stap instructie zodat je de ultieme stunt volledig anoniem kunt verzenden!

Weet je alles al over grappen via sms? Vergeet dan niet naar het einde van de pagina te scrollen. Daar vind je voorbeelden van de grappigste, en soms ronduit wrede, grappen ooit. Speciaal voor jouw plezier en inspiratie!

Maar eerst: onze handleiding voor anoniem sms'en!

 1. Ga naar onze homepagina, vul het telefoonnummer van de arme pineut in en schrijf je berichtje. Check altijd of het groene icoontje zichtbaar is zodat je zeker weet dat het nummer correct is.
 2. Ben je klaar met het schrijven van je grap? Kies dan een verzendnaam uit de lijst van nepafzenders en klik simpelweg op 'send'. Je 1 april-grap wordt direct verzonden.
 3. Wil je je berichtje liever op een ander moment laten bezorgen? Tuurlijk! Hoewel een andere datum misschien een beetje vreemd is voor een 1 april-grap, kan een ander tijdstip natuurlijk net wat beter werken. Selecteer gewoon de gewenste tijd en je bericht wordt in de wachtrij gezet en verzonden wanneer jij wil.
 4. Je ontvangt altijd een bevestiging wanneer je berichtje succesvol is afgeleverd. Het beste nieuws? Je kunt zoveel berichtjes verzenden als je wil. Goed om te weten als er een kleine sadist in je schuilt!

Fratsen uithalen? Sms-grappen voor 1 april

Heb je dringend behoefte aan wat inspiratie? We hebben wat briljante sms-grappen voor je verzameld. Veel plezier en laat je inspireren!

1. De zwangerschap/huwelijk/wegloop-grap

Dit zijn klassiekers, maar ze zijn nog steeds een succes! Bezorg je vriend, of onenightstand, de schrik van zijn leven door te sms'en dat je net een zwangerschapstest hebt gedaan en, verrassing, hij is positief. Of sms je ouders dat je ze niet overstuur wil maken, maar dat jij en je vriend of vriendin spontaan zijn weggelopen en binnen een paar uur gaan trouwen! Bijvoorbeeld:

Hi, ik weet dat we elkaar de laatste paar weken niet hebben gesproken, maar ik ben bang dat we echt even moeten praten. Ik heb zojuist een test gedaan en ik ben zwanger :(
Dag lieve oudjes! Ik hou van jullie met heel mijn hart, en ik wil jullie niet laten schrikken, maar Jim en ik hebben zojuist de taxi naar het stadhuis gepakt...waar we over een half uurtje gaan trouwen!

2. De vage tekst

Stuur je slachtoffer een vreselijk vaag berichtje, bijvoorbeeld over een kwetsende opmerking waarover je je rot voelt. De truc is om niet te veel te sms'en, laat ze maar raden en zichzelf vertwijfeld afvragen wat er toch aan de hand zou kunnen zijn. Bijvoorbeeld:

Hoi, ik wil niet zeuren of piepen als een klein kind, maar ik ben echt een beetje van slag van wat je de laatste keer tegen me zei. Ik denk dat het beter is als we een tijdje afstand houden, oke?
Hi, goed om te weten dat onze vriendschap niet is zoals ik dacht dat-ie was. Anders zou je niet zo achter mijn rug om lopen roddelen over mij. Bedankt.
Hi! Wat dacht je ervan, wanneer kan ik het geld terugkrijgen dat je van me geleend hebt?

3. Eindeloze feiten

Doe net alsof je een service bent die eindeloos feitjes fabriceert over allerlei grappige dingen. Duik diep in je encyclopedie, of Google, en sms de bizarste feiten en statistiekjes die je kunt vinden. Als je er echt voor wil gaan, zorg je ervoor dat de feitjes op een of andere manier passen bij je slachtoffer.

Wat je ook doet, laat de stroom aan sms'jes niet stoppen: de ontvanger wordt vast en zeker gek van frustratie na een tijdje. Wat stiekem natuurlijk supergrappig is.

Het is een beetje zoals deze grol epic cat prank op Reddit een paar jaar geleden. Even spieken voor inspiratie!

4. Ramp in je huis

Bedenk iets verschrikkelijks wat thuis kan gebeuren en sms dan al je vrienden een wanhopig berichtje. Even kijken wie meteen in actie schiet om je te helpen. De eerste on the scene krijgt een biertje!

Serieus, kom zo snel als je kan! Ik weet niet wat er gebeurd is, en ik kan het zeker niet vertellen via een sms, maar ik heb je hulp nodig. Nu!

5. Sorry-sms

Niets schept meer verwarring dan een excuus zonder duidelijke reden. Sms je vriend of vriendin bijvoorbeeld zo'n berichtje: ‘Het spijt me, ik moest het gewoon doen’ of ‘Sorry, ik kon mezelf niet in bedwang houden’ of ‘Sorry, ik wilde je geen pijn doen’ en laat de pret beginnen. Wederom: zeg niet te veel, laat je slachtoffer lekker in het duister tasten over de betekenis van dit alles.

Tip nr 1: Wees toegewijd aan je grap en zorg ervoor dat hij tot in de puntjes is doordacht. Hoe reageer je bijvoorbeeld op een antwoord? En hoe zorg je ervoor dat je je eigen grap niet verraadt als er een conversatie op stoom komt? Bedenk verschillende slimme antwoorden, gewoon voor de zekerheid.

Tip nr 2: Houd rekening met de persoon aan wie je je grap richt. Weet je zeker dat ze tegen de grap kunnen? Het is natuurlijk minder hilarisch als je je oma een hartaanval bezorgt met een grap die vermomd is als rampzalig nieuws.

Heb je meer briljante grappen nodig? Check dan ook de 1-april sms ideeën, waar je meer kunt lezen over grappen en grollen op 1 april!

6. 1 april-grappen voor ouders

Zin om een 1 april-grap uit te halen met je kids? Een paar voorbeelden ter inspiratie.

 1. Laat zien dat je een enorme digibeet bent. Stuur je kind na school een vraag per SMS. Maar in plaats van dit in één bericht te doen, stuur je nu elk woord in een losse SMS. Je kind zit vast te balen van je onhandigheid.
 2. Stuur je kinderen een SMS met de mededeling dat ze later vandaag een nieuwe tablet krijgen. Mysterieus. Als ze er thuis over beginnen, houd je je stil. Net voor het slapen geef je ze een cadeautje om uit te pakken. Een vaatwastablet.
 3. Nog één klassieke 1 april-grap voor ouders om je kind een beetje op de kast te jagen. Stuur een (anonieme) SMS dat je kind kans maakt op een meet & greet met idool X als je kind een video dansend op de muziek van die artiest stuurt, die jij (als zijnde vader of moeder) mag insturen.

Voor veel ouders die wel in zijn voor een geintje is 1 april een hoogtepunt. Zorg dat de grappen wel binnen de lijntjes blijven en de hartslagpiek beperkt blijft. En oja, vergeet zelf ook niet op te letten op deze dag.

7. Pranks voor je vriendin

Wil je je vriendin in de maling nemen, maar weet je niet hoe? Wij hebben het creatieve denkwerk al voor je gedaan. Bekijk deze voorbeelden. Gebruik ze of geef er je eigen draai aan en haal een goede 1 april-grap uit met je vriendin. Stuur bijvoorbeeld één van de volgende SMS-berichten naar haar:

Uit onze administratie blijkt dat u uw bestelling van € 221,00 nog niet heeft voldaan. Graag ontvangen wij deze binnen 3 dagen op het bekende rekeningnummer. De volgende stap is dat wij deurwaarders langsturen.
Vanwege een storing bij (aanbieder X) moeten wij morgen het internet een dag uitschakelen vanwege reparaties. U kunt geen gebruik maken van internet. Bedankt voor uw begrip.
Goed nieuws! Wij hebben een geschikte zaaddonor voor jou gevonden, waarvan het profiel voldoet aan je wensen. Neem contact op met het ziekenhuis om een afspraak voor het inbrengen te maken.

Geïnspireerd? Ga dan direct aan de slag. Maak en verzend de SMS voor je vriendin en het wachten (en lachen) kan beginnen.

Stuur een sms!
Lees meer over sms'en