Verberg je Beller-ID: waarom en hoe het werkt

Wil je je telefoonnummer verbergen zodat je niet teruggebeld kan worden? Of wil je niet dat de ontvanger weet dat jij het bent aan de andere kant van de lijn? Er zijn talloze redenen om je telefoonnummer verborgen te willen houden. We hebben de beste manieren voor je op een rijtje gezet!

Verberg je Beller-ID: drie makkelijke opties!

Hoe verberg je je Beller-ID?

Normaal gesproken verschijnt je telefoonnummer op het scherm van de ontvanger als je belt. Tegenwoordig hebben we allemaal Beller-ID, maar er zijn situaties waarin je je nummer wil blokkeren terwijl je aan de telefoon hangt. Gelukkig is het supermakkelijk om je nummer te verbergen.

Als je je Beller-ID uitschakelt, voorkom je dat de ontvanger van je telefoontje ziet dat jij het bent die belt. De ontvanger ziet alleen ‘anoniem’, ‘privénummer’ of ‘onbekend nummer’ op het scherm verschijnen. Je telefoonnummer is niet zichtbaar.

Je kunt Verberg je Beller-ID permanent inschakelen of alleen voor een enkel telefoontje. In dat laatste geval is je telefoonnummer bij het volgende belletje weer op het scherm van de ontvanger te zien.

Houd er rekening mee dat je je telefoonnummer niet kunt verbergen als je naar bepaalde nummers belt, zoals hulp- en alarmdiensten. Medewerkers van deze diensten kunnen je nummer altijd zien, zodat ze je terug kunnen bellen als je verbinding slecht is of wanneer je in paniek per ongeluk ophangt.

Code om je Beller-ID te verbergen

Als je in een situatie zit waarin je je telefoonnummer snel moet verbergen, kun je een code of prefix gebruiken. Hoe dat werkt? Heel simpel! Kom je bijvoorbeeld uit de Verenigde Staten? Dan typ je *67 voordat je het telefoonnummer draait dat je wil bellen. De code hangt af van het land of de regio waar je vandaan komt.

Landcodes voor mobiele telefoons

LandCode
Australië#31#
België#31#
Brazilië#31# of *31#
Bulgarije#31#
Canada#31# of *67
Denemarken#31#
Finland#31# of *31#
Frankrijk#31#
Duitsland#31# of *31#
Griekenland#31#
Hong Kong133
Hongarije#31# of *31#
Ierland141
Italië#31#
Japan184
Mexico*67
Nederland#31# of *31*
Nieuw Zeeland*67 (Vodafone)
0197 (Telecom of Spark)
Noorwegen#31# of *31#
Oekraïne#31# of *31#
Oostenrijk#31# of *31#
Polen#31# of *31#
Portugal#31# of *31#
Roemenië#31# of *31#
Spanje#31#
Tsjechië#31# of *31#
Zuid-Korea*23 of *23#
Zweden#31#
Zwitserland#31#
Verenigd Koninkrijk141
Verenigde Staten*67 (alle providers behalve AT&T)
#31# (AT&T)
Andere landenUse code #31#

Stappenplan

Een code of prefix is niet alleen snel en eenvoudig, het is ook nog eens helemaal gratis. De stappen zijn simpel:

 • Vul eerst de code in, bijvoorbeeld *67
 • Vul daarna het telefoonnummer in dat je wil bellen
 • Bel zoals je normaal gesproken ook zou doen

Als je bijvoorbeeld het Amerikaanse nummer 444-333-2222 wil bereiken, bel je nu naar *674443332222 om je nummer te maskeren. Als dit niet werkt, kun je #31# of *31# uitproberen. Je nummer zou dan moeten verschijnen als ‘privé’ of ‘onbekend’.

Het kan slim zijn om eerst een proefbelletje te plegen, zodat je zeker weet dat je alle stappen op de juiste manier hebt gevolgd. Bedenk wel dat het een tijdelijke oplossing is. Je zult de code voor elk individueel telefoongesprek moeten herhalen, wat tijd slurpt als je van plan bent om je nummer vaker te verbergen.

Hoe verberg je je Beller-ID op je iPhone?

Met de meeste smartphones, zoals de iPhone, kun je je telefoonnummer permanent verbergen. Als je je Beller-ID op je iPhone wil blokkeren, kun je dat op verschillende manieren doen. Afhankelijk van de provider kun je je nummer eenmalig verbergen of de instellingen van je telefoon aanpassen zodat je nummer continu geblokkeerd wordt.

Wil je anoniem bellen? Probeer dan dit:

 • Open ‘Instellingen’
 • Klik op ‘Telefoon’
 • Klik op ‘Laat mijn Beller-ID zien’
 • Schakel de optie uit

Je Beller-ID blijft verborgen als je hem niet opnieuw inschakelt. Onthoud: sommige telefoons accepteren geen oproepen van anonieme nummers, dus zorg ervoor dat je weet hoe je Beller-ID in- en uitschakelt!

Wil je je Beller-ID voor een langere periode op anoniem zetten? Neem dan contact op met je provider en vraag naar het permanent blokkeren van je Beller-ID. Check ook of er extra kosten bij komen. Misschien is het maskeren van je telefoonnummer minder noodzakelijk als het je telefoonrekening door het dak laat schieten.

Hoe verberg je je Beller-ID op Android?

De meeste Android-mobieltjes hebben een optie om je Beller-ID te blokkeren. Tegelijkertijd zijn er verschillende manieren om dat te doen: ook omdat sommige providers features blokkeren die je nodig hebt om je Beller-ID te verbergen. We hebben de opties voor je verzameld:

Optie nr. 1:

 • Open de Telefoon-app
 • Open het menu en selecteer ‘Instellingen’
 • Klik op ‘Bellen’
 • Klik op ‘Aanvullende instellingen’
 • Klik op ‘Beller-ID’
 • Selecteer ‘Verberg nummer’

Optie nr. 2:

 • Open de Telefoonapp
 • Klik op ‘Meer’ of op de drie puntjes
 • Klik op ‘Instellingen’
 • Scroll naar beneden en klik op ‘Meer instellingen’
 • Klik op ‘Laat mijn Beller-ID zien’
 • Klik op ‘Verberg nummer’

Hoe verberg je je Beller-ID met Google Voice?

Nog een mogelijkheid! Je zou je Google Voice-nummer kunnen verbergen, zodat mensen het niet zien wanneer je belt:

 • Open de Voice-app
 • Klik op ‘Menu Settings’ aan de bovenkant links
 • Zet ‘Anonieme Beller-ID’ aan onder ‘Bellen’

Is de noodzaak om anoniem te bellen verdwenen? Dan kun je Anonieme Beller-ID eenvoudig uitschakelen met de volgende stappen. Let erop dat als je Beller-ID op een apparaat uitschakelt, het op alle apparaten wordt uitgeschakeld die zijn gekoppeld aan je Voice-account.

Wil je je Beller-ID alleen verbergen voor individuele oproepen? Dan kun je ook de *67-code gebruiken voor Google Voice. Volg gewoon deze stappen:

 • Open ‘Voice’
 • Klik op ‘Bellen’
 • Vul de code in waarmee je je Beller-ID kunt blokkeren
 • Vul vervolgens het telefoonnummer in dat je wil bereiken

De persoon die je belt zal niet zien dat jij het bent aan de andere kant van de lijn.

Hoe gebruik je een burnerapp om je Beller-ID te verbergen?

Alle methoden hierboven zijn simpel in gebruik en geweldig voor een snel, anoniem telefoontje. Maar als je je Beller-ID voor langere tijd wil verbergen, moet je op zoek naar serieuze oplossingen. Zoals een burner-telefoonnummer, waarmee je je telefoonnummer ook kunt verbergen tijdens het sms’en of het verzenden van afbeeldingen en video’s.

Gebruik je een app als Burner? Dan kun je je eenvoudig aanmelden voor een tweede telefoonnummer. Dat nummer verzendt alle binnenkomende belletjes en sms’jes rechtstreeks naar je reguliere telefoonnummer.

De voordelen? Je persoonlijk nummer blijft privé en niemand die je probeert je bereiken weet dat je je telefoonnummer hebt verborgen. Op deze manier kun je je privacy beschermen zonder dat iemand het doorheeft. Er verschijnt tenslotte geen ‘privénummer’ of ‘anonieme oproep’ op het scherm.

Dat is soms ontzettend handig, als je erover nadenkt. In werksituaties, bijvoorbeeld, wanneer je de balans tussen je privéleven en binnenkomende zakelijke telefoontjes wil bewaren. Of wanneer je net een potentiële lover hebt ontmoet via Tinder of een andere datingapp en niet wil dat ze je echte telefoonnummer kennen. Allemaal momenten waarop een burnerapp zinvol kan zijn.

Stuur een sms!
Lees meer over sms'en