Hoe blokkeer je je telefoonnummer op Android en iPhone?

Wil je je telefoonnummer tijdens het bellen blokkeren? Check hier onze eenvoudige handleiding voor Android en iPhone en ontdek alles over *67 en #31# codes!

Hoe blokkeer je je telefoonnummer op Android en iPhone?

Je hoeft je telefoonnummer niet te onthullen aan iedereen die je belt. Dat is een keuze die je zelf kan maken. Of je nu iemand anoniem wil bereiken of af wil komen van ongewilde telefoontjes van bedrijven of stalkers: hier vind je alle tips & tricks die je nodig hebt!

Hoe blokkeer je je nummer tijdens het bellen?

Nummer blokkeren? Er kunnen verschillende redenen zijn om je nummer te verbergen tijdens het bellen. Misschien probeer je iemand te verrassen of voor de gek te houden. Of moet je een bedrijf bellen waarvan je niet wil dat ze je achteraf gaan bellen. Als je je telefoonnummer verbergt, voorkom je dat enthousiaste verkopers je daarna lastig gaan vallen.

Een andere mogelijke reden? Dat je zelf geblokkeerd bent. We willen stalking uiteraard niet aanmoedigen, maar je zou je telefoonnummer kunnen verbergen, zodat je de persoon die jou geblokkeerd heeft toch kunt bereiken.

Tegenwoordig hebben de meeste telefoons een Beller ID-feature in Instellingen. Met deze feature kun je je Beller ID in- of uitschakelen, zodat je altijd anoniem kunt bellen. Wanneer je deze optie gebruikt, verschijnt je telefoonnummer als 'Privénummer' of 'Geen Beller-ID' op het scherm van de ontvanger. Op die manier heeft de ontvanger geen enkel idee wie hem probeert te bereiken.

Maar er zijn meer manieren om je telefoonnummer te verbergen, zoals de oude, vertrouwde *67 en #31# codes. Ontdek hier hoe je je Beller ID inschakelt op Android en iPhone en hoe je de blokkeercodes kunt gebruiken!

Hoe verberg je je nummer op een iPhone?

Als je een iPhone hebt, kun je je nummer automatisch blokkeren door een simpele instelling aan te passen.

Volg deze stappen om je nummer op een iPhone te blokkeren:

 1. Ga naar ‘Instellingen’
 2. Klik op ‘Telefoon’
 3. Druk op ‘Laat mijn Beller ID’ zien
 4. Gebruik het schakelaartje om je telefoonnummer zichtbaar of onzichtbaar te maken

Zo simpel is het. Vanaf dit moment is je telefoonnummer van je iPhone verborgen als je iemand belt. Ben je klaar met anoniem bellen? Gebruik gewoon de schakelaar om je nummer weer zichtbaar te maken.

Hoe blokkeer je je nummer op een Android?

Het kost iets meer inspanning om je nummer op een Android-mobieltje te verbergen, maar het is nog steeds een simpel proces.

Volg deze stappen om op je Android om je telefoonnummer te blokkeren:

 1. Open de Telefoon-app: het groene vierkantje onderaan je scherm
 2. Open ‘Menu’
 3. Selecteer ‘Instellingen’
 4. Selecteer ‘Belinstellingen’
 5. Klik op ‘Meer’ of op ‘Aanvullende instellingen’
 6. Klik op ‘Beller-ID’
 7. Kies ‘Nummer verbergen’

Zo weet je zeker dat je Beller-ID perfect verborgen is als je een belletje pleegt! Selecteer 'Laat nummer zien' als je het blokkeren weer op wil heffen.

Werkt #31# nog steeds?

Als je slechts eenmaal anoniem wil bellen, is er geen reden om diep in je instellingen te duiken en je Beller-ID aan te passen. Dan zet je simpelweg #31# voor het telefoonnummer dat je probeert te bereiken. Net zo effectief. Dit trucje circuleert al tijden en doet zijn werk nog steeds.

Het stappenplan is simpel en werkt feilloos:

 1. Open de Telefoon-app op je mobieltje
 2. Typ #31# en vervolg met de rest van het telefoonnummer
 3. Bellen maar!

Je telefoonnummer verschijnt als 'privé' op het scherm van de ontvanger. De code is gratis te gebruiken, maar je moet hem wel telkens opnieuw invoeren als je een anoniem telefoontje wil plegen. Daarom kun je de code het beste inzetten voor eenmalig gebruik.

In de meeste landen werken de codes *67, #31# en *31*. Deze codes kun je dan ook als eerste uitproberen, maar er zijn landen die met andere codes werken. Je zult dus eerst de code moeten vinden die in jouw land werkt.

Gelukkig hebben we de meeste landen en corresponderende codes voor je op een rijtje gezet:

LandCode
Australië#31#
België#31#
Brazilië#31# of *31#
Bulgarije#31#
Canada#31# of *67
Denemarken#31#
Finland#31# of *31#
Frankrijk#31#
Duitsland#31# of *31#
Griekenland#31#
Hong Kong133
Hongarije#31# of *31#
Ierland141
Italië#31#
Japan184
Mexico*67
Nederland#31# of *31*
Nieuw Zeeland*67 (Vodafone)
0197 (Telecom of Spark)
Noorwegen#31# of *31#
Oekraïne#31# of *31#
Oostenrijk#31# of *31#
Polen#31# of *31#
Portugal#31# of *31#
Roemenië#31# of *31#
Spanje#31#
Tsjechië#31# of *31#
Zuid-Korea*23 of *23#
Zweden#31#
Zwitserland#31#
Verenigd Koninkrijk141
Verenigde Staten*67 (alle providers behalve AT&T)
#31# (AT&T)
Andere landenUse code #31#

Kan een #31# telefoontje toch achterhaald worden?

Als je je nummer blokkeert met je iPhone of Android telefoon, betekent dat niet dat je telefoontje niet aan jou gelinkt kan worden. Het telefoonbedrijf en de autoriteiten zijn altijd in staat om je identiteit en telefoonnummer aan elkaar te koppelen. Je Beller-ID is dan ook alleen verborgen voor degene die je probeert te bereiken.

Dat is alleen maar goed, natuurlijk. Anders zouden mensen die anderen stalken of lastig vallen nooit aangehouden en vervolgd kunnen worden wanneer ze de wetten overtreden.

Oplossing 1: Bel *69 om terug te bellen

Als je wordt overspoeld met spam- en oplichtingstelefoontjes ben je waarschijnlijk op zoek naar een manier om de daders te identificeren. Tenslotte is het behoorlijk irritant om continu anoniem gebeld te worden, terwijl je tegelijkertijd een belangrijk telefoontje verwacht. Van een zakenpartner of van een bedrijf waarbij je gesolliciteerd hebt, bijvoorbeeld.

Veel bedrijven gebruiken namelijk ook verborgen telefoonnummers, waardoor het moeilijk is om te bepalen of je wordt lastig gevallen of juist gebeld wordt voor een fantastisch aanbod.

Gelukkig is er een trucje om te ontdekken wie jou via een onbekend of geblokkeerd nummer probeer te bellen. De makkelijkste? Bel gewoon *69. Daarmee bel je het nummer dat jou probeert te bereiken direct terug: ook als het een verborgen nummer is.

Oplossing 2: Traceer de oproep

Een andere methode is het traceren van de oproep. Dit werkt bij de meeste providers in de Verenigde Staten, inclusief A&T, en gaat een stapje verder dan *69. Om te beginnen draai je *57. Dit zal de zoektocht in gang zetten en wanneer het succesvol is, hoor je een piepje.

Schrijf de datum en het tijdstip vervolgens op en informeer de politie over de intimiderende telefoontjes die je ontvangen hebt. Geef de informatie die je via deze methode verkrijgt direct door aan de politie. Zij kunnen de oorsprong van de ongewilde telefoontjes verder onderzoeken. Deze methode is vooral zinvol als je wordt lastig gevallen omdat de autoriteiten de dader op deze manier makkelijker kunnen lokaliseren.

Gebruik deze methode niet na een anoniem telefoontje. Het is uitsluitend bedoeld voor situaties waarin je gestalkt en lastig gevallen wordt.

Wil je *69 or *57 gebruiken? Zet je dan wel schrap voor wat extra kosten van je provider. Check ook of je provider deze diensten aanbiedt, want niet alle providers hebben ze in hun pakket zitten.

Kun je *67 blokkeren?

Als een persoon of een bedrijf je lastig valt met *67 telefoontjes, kun je ze blokkeren via je smartphone. Android en iPhone gebruiken verschillende methoden, maar de uitkomst is hetzelfde: geen anonieme spam-belletjes of stalkende engerds meer die je lastig vallen met herhalende belbombardementen.

Hoe blokkeer je anonieme telefoontjes op je Android?

 1. Open de Telefoon-app op je mobieltje
 2. Klik op de drie puntjes op de bovenkant van je scherm
 3. Klik op ‘Instellingen’
 4. Klik op ‘Blokkeer nummers’
 5. Zet ‘Blokkeer onbekende bellers’ op groen

Hoe blokkeer je anonieme telefoontjes op je iPhone?

Sinds iOS 13 voor iPhone uitkwam, kun je anonieme nummers ook zonder Beller-ID blokkeren.

 1. Ga naar ‘Instellingen’
 2. Ga naar de Telefoon-app
 3. Scroll naar ‘Telefoon stilzetten’ en ‘Geblokkeerde contacten’
 4. Zet 'Houd onbekende bellers stil' aan

Op deze manier ontvang je geen anonieme oproepen, want die worden direct gedempt.

Hoe je een anonieme sms verstuurt

Natuurlijk is dit allemaal erg handig als je die irritante telefoontjes wilt uitschakelen. Maar wat als je zelf een grap wil uithalen met je vrienden? Of als je niet wilt dat de ontvanger van je belletje jouw telefoonnummer heeft? Mensen zijn een beetje klaar met spammen en daarom besluiten ze vaak om anonieme telefoontjes helemaal niet meer op te nemen. Logisch, maar onhandig als jij net even moet bellen.

Gelukkig is er altijd een oplossing als een verborgen telefoonnummer niet meer werkt voor jou: verstuur een anonieme sms!

Als je kiest voor onze dienst, kies je voor de makkelijkste sms-route die er is. Ga gewoon naar onze website, tik je berichtje en kies een naam uit onze lijst met nepafzenders. Vergeet niet de landcode voor het daadwerkelijke telefoonnummer te zetten. Je kunt je sms'je direct verzenden of een latere datum en tijdstip selecteren. Waar je ook voor kiest, je bericht wordt gegarandeerd veilig en volledig anoniem verzonden!

Stuur een sms!
Lees meer over sms'en